Ασφαλεια

Οι κύλινδροι υγραερίου κίνησης κατασκευάζονται με μία συσκευή, η οποία διακόπτει τη διαδικασία τροφοδοσίας όταν η δεξαμενή φτάσει το 80% της χωρητικότητας του υγρού, επιτρέποντας έτσι αλλαγές που σχετίζονται με τη θερμοκρασία στον όγκο του καυσίμου χωρίς την απελευθέρωση του αερίου από την δεξαμενή.

Τα σύγχρονα συστήματα καυσίμου υγραερίου κίνησης προστατεύονται από εξελιγμένους ρυθμιστές πίεσης και βαλβίδες ασφαλείας. Ανιχνευτές αερίου και άλλες βαλβίδες ασφαλείας επί του οχήματος, επιτρέπουν τη ροή καυσίμου μόνο όταν λειτουργεί η μηχανή. Τα συστήματα καυσίμων επίσης προσαρμόζονται με βαλβίδες διακοπής, οι οποίες λειτουργούν αυτόματα, στην περίπτωση που υποστεί διάρρηξη η γραμμή καυσίμου, που σημαίνει ότι το αέριο δεν θα μπορεί πλέον να ρέει από τη δεξαμενή.

Στη σπάνια περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, η δεξαμενή και οι συνδεδεμένοι αγωγοί υγραερίου κίνησης προστατεύονται με πολλαπλές συσκευές ασφαλείας, ηλεκτρονικές και μηχανικές, προκειμένου να αποτρέψουν και να ελέγξουν τη διαφυγή υγραερίου κίνησης εάν υποστεί βλάβη κάποιος αγωγός.

Εάν το όχημα πιάσει φωτιά στην περίπτωση ατυχήματος, τότε η δεξαμενή υγραερίου κίνησης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ελέγξει την πίεσή της μέσω βαλβίδας εκτόνωσης πίεσης και με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται το να μην υποστεί βλάβη η δεξαμενή και να μην προκληθεί συνεπώς περαιτέρω ζημιά.

Το υγραέριο έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε όλο τον κόσμο για πολλές δεκαετίες. Υπάρχουν ήδη 115.000 οχήματα LPG μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και εννέα εκατομμύρια παγκοσμίως.

Τα σύγχρονα συστήματα υγραεριοκίνησης έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ασφαλή στη χρήση και την επισκευή αλλά και σε ένα πιθανό ατύχημα με αυτοκίνητο. Κατασκευάζονται από σύνθετο και ανθρακούχο χάλυβα και μπορούν να αντέξουν τεράστιες δυνάμεις κρούσης, χωρίς παραμόρφωση ή διαρροή.

Το σύστημα υγραεριοκίνησης έχει μια σειρά από σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως:

  • Μία 3mm κολλημένη ατσάλινη πρεσαρισμένη κυλινδρική δεξαμενή η οποία έχει περάσει από πολλαπλά τεστ και ποιοτικούς ελέγχους προτού τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό σας.
  • Δύο ηλεκτρονικές βαλβίδες διακοπής οι οποίες σταματούν τη ροή υγραερίου προς τον κινητήρα, εάν ο κινητήρας σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο.
  • Η εκτονωτική βαλβίδα πίεσης της δεξαμενής δεν επιτρέπει την πίεση να ανέβει πάνω από ορισμένα επιτρεπτά όρια, ώστε να βλάψουν το σύστημα ή να είναι επικίνδυνα.
  • Υπάρχουν διπλές ανεπίστροφες βαλβίδες στο στόμιο πλήρωσης.
  • Επίσης, υπάρχουν στεγανοποιητικά προϊόντα και καλός εξαερισμός, τα οποία πιστοποιούν ότι δεν θα υπάρξει διαρροή μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου.
  • Και τέλος, πιστοποιημένα προϊόντα τα οποία εγγυώνται μεγάλη διάρκεια ζωής του κινητήρα.

Οι δεξαμενές οχημάτων υγραερίου κίνησης κατασκευάζονται σύμφωνα με τα πλέον αυστηρά πρότυπα και τα εξονυχιστικά τεστ σύγκρουσης αποδεικνύουν ότι οι δεξαμενές είναι πιο ανθεκτικές από τις δεξαμενές ενός βενζινοκίνητου οχήματος. Αποδεικνύεται από το παρακάτω video της γερμανικής εταιρείας ADAC :

http://youtu.be/ROL-dwVbzuM

 

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.