Μετατροπη & λειτουργια

Το υγραέριο (LPG) αποτελείται από το προπάνιο και το βουτάνιο. Άχρωμο, άοσμο και βαρύτερο από τον αέρα, το υγραέριο είναι αέριο σε κανονικές πιέσεις και θερμοκρασίες. Ως πηγή ενέργειας, διαφέρει αισθητά από το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί εύκολα να αποθηκεύονται και να μεταφέρονται σε ειδικά κατασκευασμένα δοχεία υπό πίεση. Όταν συμπιέζεται ελαφρώς  γίνεται ένα υγρό (και εδώ έγκειται το όφελος ), ένα λίτρο υγρού LPG είναι το ισοδύναμο των 270 λίτρων του φυσικού αερίου. Ανάλογα με την πηγή και τον τρόπο χρήσης τους, η ποσοστιαία σύνθεση του υγραερίου μπορεί να κυμαίνεται από σχεδόν 100% προπάνιο με βουτάνιο 100%. Το LPG καίει εύκολα στον αέρα και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια καθιστώντας ως ένα εξαιρετικό καύσιμο για θέρμανση, μαγείρεμα και για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Υπάρχουν δύο πηγές  LPG – επεξεργασία του φυσικού αερίου και διύλισης αργού πετρελαίου. Στην επεξεργασία του φυσικού αερίου, το φυσικό αέριο προέρχεται απευθείας από υπόγειους ταμιευτήρες ως ένα μείγμα αερίων και υγρών, συμπεριλαμβανομένου και του υγραερίου. Στη διύλιση του αργού πετρελαίου, περίπου το 3% του βαρελιού του αργού πετρελαίου είναι εκλεπτυσμένη σε LPG, αν και τα διυλιστήρια πετρελαίου είναι σε θέση να μετατρέψουν έως και 40%.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Η μετατροπή σε αέριο λειτουργεί με ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως μια κανονική μηχανή βενζίνης, αλλά με αέριο LPG. Τα πάντα πάνω στο όχημα σας παραμένουν τα ίδια παρά μόνο ένα ξεχωριστό σύστημα τροφοδοσίας  προστίθεται με δικές του σωληνώσεις , δεξαμενή αερίου , ECU (ηλεκτρονικός εγκέφαλος) και τους εγχυτήρες.

Μετά την μετατροπή τους τα οχήματα γίνονται “υβριδικά” – μπορούν να αλλάξουν μεταξύ βενζίνης ή αερίου με το πάτημα ενός διακόπτη, ακόμη και όταν βρίσκεται εν κινήσει.  Δεδομένου ότι το LPG είναι καθαρότερο καύσιμο, υπάρχει λιγότερη φθορά λόγω χρήσης της μηχανής και η ζωή της θα επιμηκυνθεί. Το LPG είναι 100% χωρίς μόλυβδο, παράγει λιγότερες εκπομπές ( για αυτό έχει μικρότερους φόρους) και προκαλεί λιγότερη μόλυνση λαδιών. Η καύση είναι καθαρότερη, η μηχανή σας θα είναι λιγότερο αθόρυβη – λειτουργική και είναι φιλικό για το περιβάλλον.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.